voeding en het brein VoedingNLvoeding hersenen VoedingNL

Voeding en het brein

De inschrijving voor dit congres is gesloten. Wil je op de hoogte blijven van het kennisdossier (online on demand scholing) dat van dit congres wordt gemaakt? Registreer je dan hier als belangstellende: belangstelling Kennisdossier Voeding en het brein

In de huidige benadering van gezondheid is er steeds meer aandacht voor de relatie tussen voeding en het brein. Voor zorgprofessionals is het essentieel om deze relatie te kennen en begrijpen. De invloed van voeding op de structuur, functie en algehele gezondheid van het brein is aanzienlijk en daarom belangrijk.

Voedingskeuzes hebben directe gevolgen voor de beschikbare voedingsstoffen voor de hersenen, waaronder omega-3 vetzuren, antioxidanten, vitamines en mineralen, die allen essentieel zijn voor een gezonde hersenfunctie. Wat gebeurt er in het brein bij abnormaal eetgedrag? En wat is het effect van leefstijl op psychiatrische aandoeningen?

Het begrijpen van de relatie tussen voeding en het brein is niet alleen relevant binnen de muren van de spreekkamer. Zorgprofessionals kunnen een leidende rol spelen in het voorlichten van de samenleving over gezonde voedingspraktijken en het aanmoedigen van preventieve zorg. Belangrijk hierbij is om het kinderbrein op de juiste manier in te prenten. Verder is er op deze dag ook aandacht voor de vraag: Hoe proef je met je brein?

Wat is de stand van zaken en welke onderzoeken zijn gaande? Welke kansen liggen er nog voor de wetenschap, en wat kun je doen als diëtist? VoedingNL 2024 combineert verfrissende wetenschappelijke inzichten met praktische adviezen en zet aan tot levendige discussies.

Het VoedingNL congres is bedoeld voor alle professionals met hart voor voeding: Denk aan diëtisten en voedingswetenschappers, fysiotherapeuten en bewegingswetenschappers, psychiaters, psychologen, leefstijlcoaches en (huis)artsen.


Congres

5 juni 2024

Locatie: 
ReeHorst Ede